Välkomna till oss!

Med anledning av Coronaviruset vill vi förtydliga att GHP Ortho Center Göteborg endast bedriver planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot eller behandlar patienter med smittsamma sjukdomar. Vi är mycket noggranna med att upprätthålla en säker miljö, fri från smitta för dig under din behandling.

Om du skulle få tecken på infektion såsom luftvägssymptom, hosta, eller feber ber vi dig att kontakta oss per telefon.

Om du som patient inom en 14-dagarsperiod innan ditt mottagningsbesök/operation vet att du utsatts för smitta ber vi dig att kontakta oss per telefon.

Tel 031-81 82 50

Mortons metatarsalgi

Mortons metatarsalgi

Skademekanism

Nerverna i framfoten kan klämmas mellan mellanfotsbenen. Oftast sker detta mellan tredje och fjärde mellanfotsbenet. Orsaken är sannolikt för trånga skor samt för hög träningsbelastning.

Symptom

Symptomen är mycket karaktäristiska med smärta som strålar ut mellan tredje och fjärde tån. I enstaka fall kan inklämning av nerven i stället förekomma mellan andra och tredje mellanfotsbenet. Det hörs en mycket karaktäristisk knäpp och samtidig smärta när foten trycks ihop från sida till sida, med samtidigt tryck på nerven från undersidan av foten. I vissa fall kan diagnosen förstärkas med lokalverkande bedövningsmedel mellan mellanfotsbenen, varefter kompressionstestet upprepas.

Behandling

Om inte skojustering och inlägg ger tillfredsställande resultat, rekommenderas operation. Den inklämda nerven skärs då bort. Operationen kan göras från ovan- eller undersidan av framfoten. Det är viktigt att ta bort ungefär en centimeter av nerven för att förhindra att tillståndet återuppstår.

Mortons metatarsalgi är en nervinklämning mellan mellanfotsbenen, oftast det tredje och fjärde. Säker behandling är operation med borttagning av nerven.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.