Välkomna till oss!

Med anledning av Coronaviruset vill vi förtydliga att GHP Ortho Center Göteborg endast bedriver planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot eller behandlar patienter med smittsamma sjukdomar. Vi är mycket noggranna med att upprätthålla en säker miljö, fri från smitta för dig under din behandling.

Om du skulle få tecken på infektion såsom luftvägssymptom, hosta, eller feber ber vi dig att kontakta oss per telefon.

Om du som patient inom en 14-dagarsperiod innan ditt mottagningsbesök/operation vet att du utsatts för smitta ber vi dig att kontakta oss per telefon.

Tel 031-81 82 50

Hallux valgus


Hallux valgus

Hallux valgus innebär att stortån är sned och pekar inåt mot de andra tårna och det bildas en knöl vid stortåns grundled.

Åkomman är i första hand ärftlig och vanligare hos kvinnor. Det vanligaste är att besvären börjar i medelåldern, men kan även förekomma bland yngre.

Symtom

  • Stortån vinklas och dras in mot de andra tårna.
  • Det uppstår en knöl med röd och irriterad hud på sidan av foten som ibland kan göra ont.

Operation

Vid stora besvär kan man behöva genomgå en operation. Syftet med ingreppet ät att göra framfoten smalare och räta upp stortån. Operationen sker i dagkirurgi, vilket innebär att man åker hem från sjukhuset samma dag.

Prognos

Allmänt gäller tyvärr att man inte kan förvänta sig att bli helt återställd. Men rimligt är att förvänta sig en avsevärd förbättring. Den största förbättringen kommer de första tre månaderna, sedan går det långsammare. Men man ser att det blir bättre och bättre under upp till ett år. Det är svullnaden som dröjer sig kvar längst.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.