Om GHP Ortho Center

IFK Kliniken grundades av Leif Swärd 1997, han ville skapa ett specialiserat center med omsorgsfullt utvalda läkare, hög tillgänglighet och noggrann eftervård.

2007 flyttade IFK Kliniken till Annedalskliniken där vi byggde vår helt egna enhet för att kunna garantera absolut högsta kvalitet med toppmoderna operationssalar och utrustning. Kliniken har fem mottagningsrum, två stora operationssalar, en föreläsningssal och 10 uppvakningssängar. Med ca 12 000 patienter per år är vi verkliga specialister på idrotts- och förslitningsskador men samtidigt är vi en tillräckligt liten och flexibel enhet för att kunna ge dig det skräddarsydda bemötandet som behövs för en effektiv behandling.

Vi är stolta över att kunna erbjuda behandling när det passar dig, oftast får du tid att träffa en specialist på just ditt problem inom några dagar. Vi har specialister på alla idrotts- och förslitningsskador. De flesta patienter går sedan vidare till våra egna anställda sjukgymnaster på IFK Kliniken där ett program utformas i nära samarbete med våra specialister.

400x267-images-stories-Bild1

De flesta av våra operationer görs i narkos men enstaka mindre ingrepp, t.ex. på hand, fot eller knä kan göras i lokalbedövning. Vi använder en narkosmetod som innebär att sömn och smärtlindring uppnås med intravenösa läkemedel (injektion direkt i blodet). Läkemedlet Propofol ger sömn och läkemedlet Remifentanil ger smärtlindring. Fördelarna med denna narkosmetod är att man somnar snabbt, vaknar snabbt och har en betydligt lägre förekomst av illamående jämfört med traditionella narkosmetoder*. När du kommer får du en uppvärmd filt och på uppvakningsavdelningen får du kaffe och smörgås. Vanligtvis kan du gå hem 1-2 timmar efter operationen.

*Rama-Maceiras P et al. (2005) "Less postoperative nausea and vomiting after propofol + remifentanil versus propofol + fentanyl anaesthesia during plastic surgery" Acta Anaesthesiol Scand. 2005 Mar;49(3):305-11. PMID: 15752393.